Με παλαίωση 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και 4 μήνες σε φιάλες, διακρίνεται για το χαρακτήρα κόκκινων φρούτων και τις μεταξένιες τανίνες που ισορροπούν αρμονικά. Σερβίρεται στους 16-18 °C.
Περιεχόμενο
750ml
Ταιριάζει με
Κρέας με πλούσια κόκκινη σάλτσα , Παλαιωμένα κίτρινα τυριά , Φιλέτο σχάρας
Δυνατότητα παλαίωσης
Επιδέχεται παλαίωση 10 χρόνια από τον τρύγο.
Αλκοολικός τίτλος
14,5%
Περιοχή
Μακεδονία/Δράμα
Περιγραφή
Ο Νίκος Λαζαρίδης έχει δημιουργήσει ένα διαχρονικό ελληνικό Μπορντώ blend, που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια σαν ένα από τα κορυφαία ελληνικά ερυθρά. Είναι πλούσιο και πληθωρικό, με εξαιρετική δομή, άριστες τανίνες και μακρά επίγευση. Είναι ένα κρασί απαραίτητο ακόμα και για τη μικρότερη συλλογή, και η χρονιά του 2006 είναι από τις καλύτερες. Τα κόκκινα κρέατα και το κυνήγι είναι κλασσικός συνδυασμός για το θαυμάσιο αυτό κρασί. 5 αστέρια και 93/100 από το Alpha Wine Guide επιβεβαιώνουν τη δική μας αξιολόγηση.
Ποικιλιακή σύνθεση
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc.
Συστάσεις σερβιρίσματος
18-20 ºC
Χώρα Προέλευσης
Ελλάδα
Ποικιλία
Cabernet Sauvignon Cabernet Franc
Συμπυκνωμένα και πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων ενισχυμένα από αρώματα σοκολάτας, μοσχοκάρυδου και βανίλιας. Σώμα πολύ γεμάτο, γλυκές τανίνες και επίγευση που διαρκεί.
Με βαθυκόκκινο χρώμα, έχει ως βάση το Αγιωργίτικο. Ωρίμασε 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια barrique και χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα, βελούδινη γεύση και θαυμάσιο άρωμα κόκκινων φρούτων. Πίνεται στους 16-17 °C συνοδεύοντας κόκκινο κρέας ή ζυμαρικά.
Κλασική ερυθρή οινοποίηση διάρκειας 6 ημερών. Ωριμασμένο με τρεις διαφορετικές τεχνικές για 12 μήνες, 40% σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 λίτρων, 30% σε δεξαμενή και 30% σε δρύινο γαλλικό βαρέλι των τεσσάρων τόνων. Εχει αποσπάσει ασημένιο μετάλλιο στον 10ο και τον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης το 2010 και το 2011 αντίστοιχα.
Βραβευμένο με αργυρό μετάλλιο (ΟΙΝΟΤΗΙΚΙ 2011), διακρίνεται για την πολυπλοκότητα και το γοητευτικό τελείωμά του. Με νότες βανίλιας και μαλακές τανίνες, συνοδεύει καλύτερα ψητά, μαγειρευτά, κρεατικά και κίτρινα τυριά.
Αρωματικά κυριαρχούν μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι, γλυκόριζα), ενώ γευστικά αναδεικνύονται νότες κερασιού και αποξηραμένου δαμάσκηνου. Η Νεμέα Λαντίδη ξεκουράστηκε ακριβώς για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια από τα δάση του Allier (Γαλλία) και του Καυκάσου. Επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι και 6 χρόνια.
Aρώματα λεπτών μπαχαρικών, βανίλιας και ώριμων κόκκινων φρούτων με κυρίαρχο το βύσσινο. Στόμα με ισορροπία, καλοδομημένο σκελετό με υπέροχο φρούτο, ευγενικές τανίνες και ευχάριστη οξύτητα που υπόσχεται την καλή εξέλιξη στο φόντο του δρύινου βαρελιού. Επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι 6 χρόνια.