Το Amaro Averna εξακολουθεί να παράγεται σύμφωνα με τη συνταγή του Salvatore Averna από το 1868, η οποία βασίζεται σε μια προσεκτική μείξη με βότανα, ρίζες και εσπεριδοειδή.
Παραδοσιακό amaro αποσταγμένο στην Μπολόνια, περιέχει πάνω από 40 βότανα και εμφιαλώνεται στους 23% vol. Παράχθηκε για πρώτη φορά από τον Stanislao Cobianchi στα τέλη του 19ου αιώνα και πήρε το όνομά του από την Πριγκίπισσα Elena de Montenegro.
Blend από τα καλύτερα ώριμα ρούμια, επιλεγμένα από τον Master Blender και προερχόμενα από αμερικανικά δρύινα βαρέλια Bourbon. Αφού παλαιώθηκαν για τουλάχιστον 12 χρόνια, αναμείχθηκαν και ανατοποθετήθηκαν σε βαρέλια. Μετά την ιδανική ωρίμανσή του το blend αντλείται με το χέρι, φιλτράρεται και εμφιαλώνεται, και έπειτα προσφέρεται σε πολύ περιορισμένη ποσότητα.
Ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια για 5 χρόνια και έχει αναπτύξει σύνθετο αρωματικό προφίλ με παρουσία σοκολάτας, μπαχαρικών, βανίλιας και δρυός. Ζεστή και γλυκιά επίγευση.
Μεταξένιο και πολύτιμο ρούμι με ξηρή γεύση γεμάτη πλούσιο και ζεστό άρωμα βανίλιας. Απίστευτα ομαλή και παρατεταμένη επίγευση. Ιδανικό για ανάλαφρα φρουτώδη cocktails.
Blend ρουμιών (ανοικτόχρωμων και σκούρων) παλαιωμένο για 8 χρόνια σε αμερικανικά βαρέλια Bourbon, αποσταγμένο για πρώτη φορά το 1919. Το χρυσοπορτοκαλί χρώμα του το κάνει να μοιάζει με φίνο παλαιό Scotch. Τέλειο σκέτο ή με πάγο.
Δημιουργήθηκε το 1919 στην Πάντοβα και αρχικά παραγόταν από την εταιρεία Barbieri. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία μετά τον Β' Π.Π. Σήμερα παράγεται από την εταιρεία Campari.