Δημιουργημένη από τον Pedro Domecq στη Veracruz του Μεξικού το 1936, η Kahlúa (“Σπίτι του λαού Acolhua” στη γλώσσα Veracruz Nahuatl που ομιλούνταν πριν από την Ισπανική Κατάκτηση) είναι σήμερα το πρώτο στις πωλήσεις διεθνώς λικέρ καφέ.
Δημιουργημένη από τον Dr Mark Kauffman το 2000, είναι η μοναδική vintage βότκα διεθνώς, καθώς παράγεται από το σιτάρι αποκλειστικά μίας συγκομιδής. Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, κάθε χρόνο διενεργείται αυστηρός ποιοτικός έλεγχος προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη ποιότητα της εσοδείας σιταριού. Αυτό συνεπάγεται ότι η Kauffman ενδεχομένως δεν θα παραχθεί σε χρονιές που έδωσαν σιτάρι κατώτερης ποιότητας. Για όλους αυτούς τους λόγους, η ετήσια παραγωγή της Kauffman περιορίζεται σε λιγότερες από 20.000 φιάλες.
To Kuemmerling είναι ένας τύπος Kräuterlikör (λικέρ βοτάνων) από τη Γερμανία, με 35% vol. Παράγεται από το 1963 στο Bodenheim, κοντά στο Mainz, σύμφωνα με μια συνταγή του 1938.
Η διαλεγμένη με το χέρι εκλεκτή αγαύη από το Los Altos αργοψήνεται για 72 ώρες προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο ποσό γλυκών χυμών μετά το ψήσιμο μέσω παραδοσιακών μεθόδων σύνθλιψης.
Φίνο γαλλικό κρασί απεριτίφ, μείγμα κατά 85% μπορντολέζικων Sauvignon Blanc, Semillon και Muscadelle και κατά 15% από λικέρ κυρίως εσπεριδοειδών, από φλούδες γλυκών ισπανικών και μαροκινών πορτοκαλιών και φλούδες πικρών πορτοκαλιών από την Αϊτή. Το Lillet Blanc ανασυντέθηκε το 1987, προκειμένου να μειωθεί η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη και πικρά συστατικά, με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux Segalen.
Περιέχει 38% vol. (76 Proof) και παράγεται αποκλειστικά από τα ποιοτικότερα μανταρίνια της Σικελίας και της Κορσικής. Εξαιρετικό σκέτο ή ως συστατικό μοναδικών cocktails.