Αληθινά μια πρόταση Master’s Selection. Το εκτός παραγωγής 10χρονο single malt δημιουργήθηκε από τον David Stewart, Malt Master του οίκου, από έναν συνδυασμό δύο single malts του αποστακτηρίου –ένα παλαιωμένο σε βαρέλια Bourbon, και ένα ωριμασμένο σε βαρέλια Sherry.
Οσον αφορά στο 12χρονο single malt Balvenie Doublewood, υπενθυμίζουμε ότι κατά την περίοδο της ωρίμανσής του μεταφέρεται από τα παραδοσιακά δρύινα βαρέλια ουίσκι σε νέα βαρέλια Sherry ευρωπαϊκής δρυός. Τα παραδοσιακά βαρέλια το απαλύνουν και ταυτοχρόνως του προσθέτουν το χαρακτήρα που το καθιστούν μοναδικό, ενώ τα βαρέλια Sherry χαρίζουν το βάθος και την πληρότητα της εξαιρετικής γεύσης του.
Η πρόταση ολοκληρώνεται με το 25χρονο Balvenie Single Cask, το οποίο ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια για 15 χρόνια και κατόπιν παρέμεινε για άλλη μία δεκαετία στις αποθήκες του αποστακτηρίου. Κάθε βαρέλι διαμόρφωσε μία περιορισμένη έκδοση έως 250 αριθμημένες φιάλες.
Εξαιρετικό 15χρονο single malt του Highland στο στυλ της παλαιάς σχολής, ωριμασμένο σε βαρέλια Oloroso Sherry και τιμημένο με αργυρό μετάλλιο στο Malt Maniacs Awards 2009.
Μόνο 330 φιάλες έχουν παραχθεί από αυτή την απίστευτα σπάνια και αποκλειστική εμφιάλωση που δημιουργήθηκε στη μνήμη του John Walker, ιδρυτή της Johnnie Walker.
Κατά τη δεκαετία του ‘40 τα δρύινα Sherry ήταν δυσεύρετα λόγω του Β’ Π.Π., έτσι η Macallan ξαναφουλάριζε τα βαρέλια της συχνότερα απ’ ό,τι είθισται σήμερα. Καθώς μάλιστα το αποστακτήριο ξήραινε το κριθάρι χρησιμοποιώντας τύρφη, το ουίσκι του ήταν λιγότερο ζωηρό και πιο τυρφώδες από τα σύγχρονα Macallan. Ο Master Blender ανασύνθεσε το παλιό στυλ των 40ies επιλέγοντας φιάλες εκείνης της περιόδου και συνταιριάζοντας το άρωμα και τη γεύση τους με πιο προσφάτων αποσταγμάτων από τα βαρέλια που ωριμάζουν στις αποθήκες του αποστακτηρίου.
Παλαιωμένο σε τρία διαφορετικά βαρέλια, σε έναν πολύπλοκο συνδυασμό ευρωπαϊκών και αμερικανικών δρύινων βαρελιών Sherry και αμερικανικών δρύινων Bourbon.