Διαχρονικό, εκτός παραγωγής 10χρονο single malt από την γκάμα του Balvenie από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, δημιουργημένο από τον David Stewart, Malt Master του οίκου, από έναν συνδυασμό δύο single malt του αποστακτηρίου (ένα παλαιωμένο σε βαρέλια Bourbon, και ένα ωριμασμένο σε βαρέλια Sherry).
Ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια για 15 χρόνια, έμεινε για άλλη μία δεκαετία στις αποθήκες του αποστακτηρίου. Κάθε βαρέλι διαμόρφωσε μία περιορισμένη έκδοση έως 250 αριθμημένες φιάλες.
Το 12χρονο single malt Balvenie Doublewood κερδίζει τον διακριτικό χαρακτήρα του χάρη στην ωρίμανσή του σε δύο είδη βαρελιών. Κατά την περίοδο της ωρίμανσής του μεταφέρεται από τα παραδοσιακά δρύινα βαρέλια ουίσκι σε νέα βαρέλια Sherry ευρωπαϊκής δρυός. Κάθε στάδιο προσδίδει διαφορετικές ιδιότητες στο single malt: Τα παραδοσιακά βαρέλια το απαλύνουν και του προσθέτουν χαρακτήρα, ενώ τα βαρέλια Sherry χαρίζουν το βάθος και την πληρότητα της γεύσης του. Ενα φίνο ουίσκι από το αποστακτήριο στο Dufftown του Speyside.