Παρουσιασμένο την Πρωτοχρονιά του 1900, το Martini Extra Dry ενσωματώνει τη συνηθισμένη βάση λευκού κρασιού και τα φυτικά συστατικά του Martini αλλά έχει πολύ μειωμένο ποσοστό ζάχαρης, με αποτέλεσμα ένα dry μα όχι πικρό βερμούτ. Το Martini Extra Dry σερβίρεται καλύτερα παγωμένο, και βεβαίως είναι ένα από τα δύο βασικά συστατικά του Dry Martini, ενός cocktail από τα διασημότερα στον κόσμο.
Η οινική βάση του Martini Rosso αναμειγνύεται με πλούσια ιταλικά βότανα και άλλα αρωματικά, δίνοντάς του τη μοναδική γεύση του και αναδεικνύοντάς το σε κύριο συστατικό πολλών κλασικών cocktails, όπως το Negroni και το Manhattan.