Το αποστακτήριο Auchentoshan στα Lowlands, κοντά στη Γλασκόβη, ιδρύθηκε το 1825. Tο ξεχωριστό, τριπλής απόσταξης Auchentoshan Lowland Single Malt Whisky διακρίνεται για την πλούσια γεύση του καθώς έχει ωριμάσει σε τρεις διαφορετικούς τύπους βαρελιού (μένει για 10 χρόνια σε αμερικανικά βαρέλια Bourbon, μετά για έναν χρόνο σε ισπανικά βαρέλια Oloroso Sherry και κατόπιν για 6 μήνες σε βαρέλια Pedro Ximenez).
Αρωματική, δροσερή καλοκαιρινή μύτη με αρώματα μήλου, ανανά, πορτοκαλιού, λεμονιού και μπανάνας, με νότες καραμέλας βουτύρου και βανίλιας. Γεύση φρούτων και σταφίδας με νύξεις μπαχαρικών.
"Εχοντας το σωστό blend θα έχετε σωστά τα πάντα", επαναλάμβανε στους γιους του ο George Ballantine. Αυτό το 12χρονο αποδεικνύει πως οι παραδόσεις του ιδρυτή εξακολουθούν να τιμώνται.
Διαχρονικό, εκτός παραγωγής 10χρονο single malt από την γκάμα του Balvenie από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, δημιουργημένο από τον David Stewart, Malt Master του οίκου, από έναν συνδυασμό δύο single malt του αποστακτηρίου (ένα παλαιωμένο σε βαρέλια Bourbon, και ένα ωριμασμένο σε βαρέλια Sherry).
Ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια για 15 χρόνια, έμεινε για άλλη μία δεκαετία στις αποθήκες του αποστακτηρίου. Κάθε βαρέλι διαμόρφωσε μία περιορισμένη έκδοση έως 250 αριθμημένες φιάλες.
Το 12χρονο single malt Balvenie Doublewood κερδίζει τον διακριτικό χαρακτήρα του χάρη στην ωρίμανσή του σε δύο είδη βαρελιών. Κατά την περίοδο της ωρίμανσής του μεταφέρεται από τα παραδοσιακά δρύινα βαρέλια ουίσκι σε νέα βαρέλια Sherry ευρωπαϊκής δρυός. Κάθε στάδιο προσδίδει διαφορετικές ιδιότητες στο single malt: Τα παραδοσιακά βαρέλια το απαλύνουν και του προσθέτουν χαρακτήρα, ενώ τα βαρέλια Sherry χαρίζουν το βάθος και την πληρότητα της γεύσης του. Ενα φίνο ουίσκι από το αποστακτήριο στο Dufftown του Speyside.
Το 12χρονο single malt Balvenie Doublewood κερδίζει τον διακριτικό χαρακτήρα του χάρη στην ωρίμανσή του σε δύο είδη βαρελιών. Κατά την περίοδο της ωρίμανσής του μεταφέρεται από τα παραδοσιακά δρύινα βαρέλια ουίσκι σε νέα βαρέλια Sherry ευρωπαϊκής δρυός. Κάθε στάδιο προσδίδει διαφορετικές ιδιότητες στο single malt: Τα παραδοσιακά βαρέλια το απαλύνουν και του προσθέτουν χαρακτήρα, ενώ τα βαρέλια Sherry χαρίζουν το βάθος και την πληρότητα της γεύσης του. Ενα φίνο ουίσκι από το αποστακτήριο στο Dufftown του Speyside.