Παλαιωμένο σε παλιά βαρέλια Bourbon και Sherry, με νερό του St Drosdan, έχει βαθύ κεχριμπαρί χρώμα, ζωηρή και βυνώδη γεύση με ίχνη μούρου. Διαρκής και καθαρή αρωματική επίγευση με νότες καραμέλας, βύνης και μελιού.
Μύτη με παρουσία Oloroso Sherry, σταφίδας και κανέλας, με νότες βύνης και ξύλο. Ξηρό στόμα με Sherry, μέλι, μπαχαρικά, μοσχοκάρυδο, αποξηραμένα βερίκοκα και σταφίδες, επίγευση μέσης διάρκειας με ανάερα χειμωνιάτικα μπαχαρικά και γλυκές τανίνες.
Διαχρονικό, εκτός παραγωγής 10χρονο single malt από την γκάμα του Balvenie από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, δημιουργημένο από τον David Stewart, Malt Master του οίκου, από έναν συνδυασμό δύο single malt του αποστακτηρίου (ένα παλαιωμένο σε βαρέλια Bourbon, και ένα ωριμασμένο σε βαρέλια Sherry).
Ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια για 15 χρόνια, έμεινε για άλλη μία δεκαετία στις αποθήκες του αποστακτηρίου. Κάθε βαρέλι διαμόρφωσε μία περιορισμένη έκδοση έως 250 αριθμημένες φιάλες.
Το 12χρονο single malt Balvenie Doublewood κερδίζει τον διακριτικό χαρακτήρα του χάρη στην ωρίμανσή του σε δύο είδη βαρελιών. Κατά την περίοδο της ωρίμανσής του μεταφέρεται από τα παραδοσιακά δρύινα βαρέλια ουίσκι σε νέα βαρέλια Sherry ευρωπαϊκής δρυός. Κάθε στάδιο προσδίδει διαφορετικές ιδιότητες στο single malt: Τα παραδοσιακά βαρέλια το απαλύνουν και του προσθέτουν χαρακτήρα, ενώ τα βαρέλια Sherry χαρίζουν το βάθος και την πληρότητα της γεύσης του. Ενα φίνο ουίσκι από το αποστακτήριο στο Dufftown του Speyside.
Το 12χρονο single malt Balvenie Doublewood κερδίζει τον διακριτικό χαρακτήρα του χάρη στην ωρίμανσή του σε δύο είδη βαρελιών. Κατά την περίοδο της ωρίμανσής του μεταφέρεται από τα παραδοσιακά δρύινα βαρέλια ουίσκι σε νέα βαρέλια Sherry ευρωπαϊκής δρυός. Κάθε στάδιο προσδίδει διαφορετικές ιδιότητες στο single malt: Τα παραδοσιακά βαρέλια το απαλύνουν και του προσθέτουν χαρακτήρα, ενώ τα βαρέλια Sherry χαρίζουν το βάθος και την πληρότητα της γεύσης του. Ενα φίνο ουίσκι από το αποστακτήριο στο Dufftown του Speyside.
Matured in the traditional style in AMERICAN BOURBON barrels, this whisky is then ‘finished’ in DARK RUM barrels, sourced from the Caribbean island of JAMAICA. During this second period of maturation, the whisky derives many interesting CHARACTERISTICS specific to the Dark Rum barrel. With only a LIMITED number of bottles made available world-wide, the Dark Rum Finish is part of the first BenRiach ‘Wood Finish Series’, released November 2006. The other ‘finishes’ included in the series are Pedro Ximenez Sherry, Madeira and Aged Tawny Port.