Το Hazelburn, ονομασμένο προς τιμή ενός από τα παλιά αποστακτήρια του Campbeltown, δημιουργείται από ακάπνιστο κριθάρι και είναι το νεώτερο ουίσκι στην γκάμα του Springbank. Η διαδικασία της απόσταξης ολοκληρώνεται σε τρεις αποστακτήρες: η πρώτη απόσταξη παράγει σχεδόν 20% αλκοόλ, ενώ η δεύτερη δίνει ένα ενδιάμεσο απόσταγμα περίπου 35% αλκοόλ. Ο τρίτος άμβυκας τροφοδοτείται με μια μείξη αποτελούμενη από σχεδόν 80% της προαναφερθείσας διπλής απόσταξης και από περίπου 20% προϊόντος της πρώτης απόσταξης, και κατόπιν εκτελείται μια τρίτη απόσταξη. Ετσι, το τελικό dram αποτελείται από απόσταγμα τριπλής απόσταξης σε ποσοστό γύρω στο 80%, και διπλής απόσταξης κατά σχεδόν 20%.
Προϊόν διπλής απόσταξης με τον παραδοσιακό σκοτσέζικο τρόπο από βύνη αποξηραμένη αποκλειστικά πάνω από φωτιά τύρφης, το Longrow δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1973 στο αποστακτήριο Springbank. Σε περιορισμένη διαθεσιμότητα (12.120 φιάλες) και από τα πιο τυρφώδη που κυκλοφορούν, συλλεκτικό και πολύτιμο, αυτό το 7χρονο cask strength ωρίμασε για 5 ½ χρόνια σε παλαιωμένα βαρέλια Bourbon και κατόπιν φινιρίστηκε για 18 μήνες σε βαρέλια Gaja Barolo.