Το αποστακτήριο Auchentoshan στα Lowlands, κοντά στη Γλασκόβη, ιδρύθηκε το 1825. Tο ξεχωριστό, τριπλής απόσταξης Auchentoshan Lowland Single Malt Whisky διακρίνεται για την πλούσια γεύση του καθώς έχει ωριμάσει σε τρεις διαφορετικούς τύπους βαρελιού (μένει για 10 χρόνια σε αμερικανικά βαρέλια Bourbon, μετά για έναν χρόνο σε ισπανικά βαρέλια Oloroso Sherry και κατόπιν για 6 μήνες σε βαρέλια Pedro Ximenez).
Αρωματική, δροσερή καλοκαιρινή μύτη με αρώματα μήλου, ανανά, πορτοκαλιού, λεμονιού και μπανάνας, με νότες καραμέλας βουτύρου και βανίλιας. Γεύση φρούτων και σταφίδας με νύξεις μπαχαρικών.
"Εχοντας το σωστό blend θα έχετε σωστά τα πάντα", επαναλάμβανε στους γιους του ο George Ballantine. Αυτό το 12χρονο αποδεικνύει πως οι παραδόσεις του ιδρυτή εξακολουθούν να τιμώνται.
"Εχοντας το σωστό blend θα έχετε σωστά τα πάντα", επαναλάμβανε στους γιους του ο George Ballantine. Αυτό το 12χρονο αποδεικνύει πως οι παραδόσεις του ιδρυτή εξακολουθούν να τιμώνται.
Με αμετάβλητο για πάνω από 75 χρόνια blend, το 17χρονο Ballantine’s βασίζεται σε μια καλοφυλαγμένη σύνθεση που περνάει με εξαιρετική προσοχή από κάθε master blender στο διάδοχό του.
Διαχρονικό, εκτός παραγωγής 10χρονο single malt από την γκάμα του Balvenie από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, δημιουργημένο από τον David Stewart, Malt Master του οίκου, από έναν συνδυασμό δύο single malt του αποστακτηρίου (ένα παλαιωμένο σε βαρέλια Bourbon, και ένα ωριμασμένο σε βαρέλια Sherry).