Matured in the traditional style in AMERICAN BOURBON barrels, this whisky is then ‘finished’ in DARK RUM barrels, sourced from the Caribbean island of JAMAICA. During this second period of maturation, the whisky derives many interesting CHARACTERISTICS specific to the Dark Rum barrel. With only a LIMITED number of bottles made available world-wide, the Dark Rum Finish is part of the first BenRiach ‘Wood Finish Series’, released November 2006. The other ‘finishes’ included in the series are Pedro Ximenez Sherry, Madeira and Aged Tawny Port.
Σε παραγωγή αυστηρά περιορισμένη σε μονάχα 4.800 φιάλες ετησίως και εμφιαλωμένο στους 46% vol., δεν παράγεται πια και έχει αντικατασταθεί από το 25χρονο Authenticus. Πολύτιμο και σπάνιο.
Μεταξύ του χωριού Rothes και της πόλης Elgin, στη Βορειοανατολική Σκοτία στην κοιλάδα Spey και χτισμένο από τον John Duff το 1898, το αποστακτήριο BenRiach φημίζεται για τις εξαιρετικές προτάσεις του. Το Curiositas είναι μια μοναδική, φρέσκια και τυρφώδης έκφραση λόγω της χρήσης εξαιρετικά τυρφώδους malt στην παραγωγή του. Μια στάλα καθαρό νερό θα ξεκλειδώσει την καρδιά αυτού του Speysider.