Με παλαίωση 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και 4 μήνες σε φιάλες, διακρίνεται για το χαρακτήρα κόκκινων φρούτων και τις μεταξένιες τανίνες που ισορροπούν αρμονικά. Σερβίρεται στους 16-18 °C.
Περιεχόμενο
750ml
Ταιριάζει με
Κρέας με πλούσια κόκκινη σάλτσα , Παλαιωμένα κίτρινα τυριά , Φιλέτο σχάρας
Δυνατότητα παλαίωσης
Επιδέχεται παλαίωση 10 χρόνια από τον τρύγο.
Αλκοολικός τίτλος
14,5%
Περιοχή
Μακεδονία/Δράμα
Περιγραφή
Ο Νίκος Λαζαρίδης έχει δημιουργήσει ένα διαχρονικό ελληνικό Μπορντώ blend, που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια σαν ένα από τα κορυφαία ελληνικά ερυθρά. Είναι πλούσιο και πληθωρικό, με εξαιρετική δομή, άριστες τανίνες και μακρά επίγευση. Είναι ένα κρασί απαραίτητο ακόμα και για τη μικρότερη συλλογή, και η χρονιά του 2006 είναι από τις καλύτερες. Τα κόκκινα κρέατα και το κυνήγι είναι κλασσικός συνδυασμός για το θαυμάσιο αυτό κρασί. 5 αστέρια και 93/100 από το Alpha Wine Guide επιβεβαιώνουν τη δική μας αξιολόγηση.
Ποικιλιακή σύνθεση
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc.
Συστάσεις σερβιρίσματος
18-20 ºC
Χώρα Προέλευσης
Ελλάδα
Ποικιλία
Cabernet Sauvignon Cabernet Franc
Συμπυκνωμένα και πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων ενισχυμένα από αρώματα σοκολάτας, μοσχοκάρυδου και βανίλιας. Σώμα πολύ γεμάτο, γλυκές τανίνες και επίγευση που διαρκεί.
Βασίζεται στις ελληνικές ποικιλίες Αγιωργίτικο και Μαυροδάφνη. Εντονα φρουτώδες, με ωραίο ανοικτό ροζ χρώμα. Γεμάτο στόμα με μακρά, ευχάριστη επίγευση. Πίνεται στους 10-12 °C, μαζί με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα (π.χ. λαδερά), αλλά και με κρέας σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι (αντί για ένα βαρύ κόκκινο).
Από τον ορεινό αμπελώνα στα Σοφιανά Κορινθίας, ένα blend από Sauvignon Blanc και Ασύρτικο που εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο, προκειμένου να διατηρήσει όλη τη γεύση και το άρωμά του. Παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και πίνεται στους 11-13 °C, συνοδεύοντας κρεατικά στη σχάρα.
Με βαθυκόκκινο χρώμα, έχει ως βάση το Αγιωργίτικο. Ωρίμασε 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια barrique και χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα, βελούδινη γεύση και θαυμάσιο άρωμα κόκκινων φρούτων. Πίνεται στους 16-17 °C συνοδεύοντας κόκκινο κρέας ή ζυμαρικά.
Το Μοσχούδι είναι το μικρόρραγο Μοσχάτο Ρίου Πατρών.
Εδώ συνδυάζεται με το δυναμικό Ασύρτικο (και τα δύο καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο ορεινό αμπελώνα στα Σοφιανά Κορινθίας) και μαζί δίνουν ένα κρασί που ξεχωρίζει για το πλούσιο άρωμα του, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, αλλά και την πολύ ωραία επίγευση. Συνοδεύει φρούτα, λευκά κρέατα, ψάρι και όστρακα στους 9-11 °C.
Οι αμπελώνες της οικογένειας Σαμαρτζή στην Κοιλάδα των 9 Μουσών, στις πλαγιές του Ελικώνα, ανάμεσα στις παλιές ροές των αρχαίων ποταμών Περμησσού και Ολμειού, χαρίζουν την πρώτη ύλη για το "Δύο Ποτάμια".