Κλασική ερυθρή οινοποίηση διάρκειας 6 ημερών. Ωριμασμένο με τρεις διαφορετικές τεχνικές για 12 μήνες, 40% σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 λίτρων, 30% σε δεξαμενή και 30% σε δρύινο γαλλικό βαρέλι των τεσσάρων τόνων. Εχει αποσπάσει ασημένιο μετάλλιο στον 10ο και τον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης το 2010 και το 2011 αντίστοιχα.
Βραβευμένο με αργυρό μετάλλιο (ΟΙΝΟΤΗΙΚΙ 2011), διακρίνεται για την πολυπλοκότητα και το γοητευτικό τελείωμά του. Με νότες βανίλιας και μαλακές τανίνες, συνοδεύει καλύτερα ψητά, μαγειρευτά, κρεατικά και κίτρινα τυριά.
Το χρυσοπράσινο χρώμα του και τα αρώματα ροδάκινου, αγριολούλουδων και φύλλων λεμονιάς ξεπροβάλλουν διακριτικά. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από τον άψογο συνδυασμό οξύτητας και αλκοόλης. Μεστό, με πολύ καλή ισορροπία και μακρύ τελείωμα που αφήνει τη διακριτική νότα του βαρελιού.
Αρωματικά κυριαρχούν μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι, γλυκόριζα), ενώ γευστικά αναδεικνύονται νότες κερασιού και αποξηραμένου δαμάσκηνου. Η Νεμέα Λαντίδη ξεκουράστηκε ακριβώς για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια από τα δάση του Allier (Γαλλία) και του Καυκάσου. Επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι και 6 χρόνια.
Aρώματα λεπτών μπαχαρικών, βανίλιας και ώριμων κόκκινων φρούτων με κυρίαρχο το βύσσινο. Στόμα με ισορροπία, καλοδομημένο σκελετό με υπέροχο φρούτο, ευγενικές τανίνες και ευχάριστη οξύτητα που υπόσχεται την καλή εξέλιξη στο φόντο του δρύινου βαρελιού. Επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι 6 χρόνια.